آنالیز الکلاسیکوی فینال کپا دل ری

تحلیل مربیان
فلیک پس از پایان این بازی گفت:« ما سوپر جام را بهعنوان یک تیم متحد بردیم اما ما بارساییم و موظف به پیشرفت هستیم. به گذشته نگاه نمیکنیم. در لحظه زندگی میکنیم و باید اعتراف کنم که دیدار شگفتانگیزی بود. هر بار بهتر میشویم.»
آنچلوتی درباره این نتیجه اظهار داشت:« سعی کردیم از بالا و با استفاده از دفاع جلو کشیده فشار بیاوریم، اما آنها به سادگی گل زدند. نه بهصورت فردی و نه بهشکل جمعی خوب کار نکردیم. ناراحت و ناامید هستیم و با این ناراحتی باید به خانه برویم.

اثربخشی در پرسینگ از جلو توسط بارسلونا
بارسلونای فلیک پرسینگ از جلو را در سیستم 3-3-4 اجرا کرد. این ساختار دفاعی که سازماندهیشده، هماهنگ و تهاجمی در هر سه خطش عمل میکرد، باعث شد رئال مادرید به صورت مداوم در خروج از دفاع اشتباه کند، به خصوص هنگام تلاش برای ارتباط بین مدافعان میانی (اورلین شوامنی یا آنتونیو رودیگر) با فده والورده یا ادواردو کاماوینگا.
خط اول پرس بارسلونا شامل لامین یامال، روبرت لواندوفسکی و گاوی، با تاثیرگذاری بالا، فضاهای داخلی را بست و به صورت مداوم از بازیکنانی که به شکل بالقوه گزینه دریافت پاس در رئال بودند، پیشی گرفت. این اقدامات منجر به بازیابیهای مکرر توپ در مناطق حساس برای رئال شد (تصویر پایین).
به صورت کلی، این استراتژی پرسینگ از جلو به بارسلونا اجازه داد تا بر تغییر فاز تهاجمی تسلط پیدا کند و از بینظمی دفاعی رئال مادرید بهره ببرد و موقعیتهای گلزنی متعددی را مقابل دروازه تیبوا کورتوا ایجاد کند.

در مقابل، رئال مادرید با سیستم 1-3-2-4 بازی را آغاز کرد اما نتوانست خودش را با پرسینگ حریف تطبیق دهد (تصویر پایین). با وجود تلاش بازیکنانی مانند ادوارد کاماوینگا و جود بلینگام برای به جریان در آوردن توپ در بازی از خط میانی با فرارهای حمایتی، پاسهای اشتباه و نبود خطوط اتصال مشخص باعث ضعف فاحش در تیم آنچلوتی شد.
عدم ارتباط بین خطوط هجومی و دفاعی در طول بازی مشهود بود که منجر به کمرنگ شدن بازی رئال مادرید در منطقه ایجاد موقعیت شد و آنها را مجبور به انجام ارسالهای بلند و پیشبینیپذیر به سمت کیلیان امباپه و وینیسیوس جونیور کرد.

ناهماهنگیهای دفاعی رئال مادرید
بارسلونا به شکل مؤثری از فضاهایی که به دلیل ناهماهنگیهای مداوم دفاعی رئال مادرید ایجاد شده بود، استفاده کرد. فرارهای حمایتی بین خطوط و نفوذهای متناوب رافینیا، یامال و روبرت لواندوفسکی دفاع رئال را متزلزل کرد، دفاعی که ضعف نگرانکنندهای در ارتباط و هماهنگی نشان داد.
به طور کلی، شکافهای دفاعی، چه در دفاع عادی و چه در دفاعی از عقب، توسط بارسلونا به عنوان مسیرهای نفوذ استفاده شد، به صورتی که رافینیا و لواندوفسکی اجراکنندگان اصلی این تاکتیک بودند. گل پنجم بارسا نمونهای واضح از این مشکلات بود و جایگیری ضعیفی را برجسته کرد که دفاع را کاملا در معرض خطر قرار داد (تصویر پایین). علاوه بر این، اشتباهات فردی در خط دفاعی رئال مادرید هم حملات بارسلونا را تسهیل کرد
به طور کلی، تیم آنچلوتی ریتم دفاعی پایینی از خود نشان داد و رودریگو مجبور شد در بسیاری از لحظات بهعنوان مدافع کناری دوم عمل کند که این مسئله مشکلات رئال را بیش از پیش تشدید کرد.

بارسلونا: استفاده از کنارهها
ارتباطها در کنارههای زمین نقشی اساسی در ساختار هجومی بارسلونا داشت، به صورتی که یامال و رافینیا به عنوان وینگرها در کنار الخاندرو بالده و ژول کنده به عنوان مدافعان کناری، بازیگرانی کلیدی بودند.
رافینیا و یامال توانستند از ضعفهای دفاعی رئال مادرید استفاده کنند و هم در دوئلهای فردی و هم در ایجاد برتری عددی که منجر به موقعیتهای بسیار خوب گلزنی شد، درخشان ظاهر شدند. نفوذهای مداوم و حرکات ترکیبی سریع آنها با بالده و کنده شکافهایی را در دفاع رئال ایجاد کرد و به بارسا اجازه داد تا با ایجاد برتری عددی و موقعیتی به مناطق تمام کنندگی برسد (تصویر پایین)

در مقابل، رئال مادرید نتوانست تهدید حریفش را در کنارهها مهار کند. لوکاس واسکز و فرلان مندی بارها به واسطه سرعت و مهارت یامال و رافینیا در موقعیتهای تک به تک شکست خوردند. کمبود حمایت دفاعی از سوی کاماوینگا و فده والورده که بیشتر بر مهار پدری و گاوی متمرکز بودند، آسیبپذیری از کنارهها را افزایش داد و در موقعیتهای عقبنشینی، خط دفاعی آخر رئال مادرید را بیشتر در معرض خطر قرار داد (تصویر پایین)

تغییر فازهای سریع و مؤثر بارسلونا
بارسلونا در سرعت و اثربخشی تغییر فازهای هجومیاش درخشان ظاهر شد. هر توپی که در خط میانی باز پس گرفته میشد، بهسرعت به فرصت حمله تبدیل میشد. این عملکرد به لطف تحرک مهاجمان آنها و دقت پاسهای رو به جلو حاصل شد.
استراتژی فلیک که بازی مستقیمتر را بهجای تعداد زیاد پاسهای عرضی در اولویت قرار میداد، دفاع رئال مادرید را غافلگیر و ناهماهنگیهایی ایجاد کرد که منجر به گلهای کلیدی شد. این تغییر فازهای سریع برای رئال غیرقابل کنترل بود چون فاصلههای زیاد بین خط میانی و دفاع آنها در مرحله سازماندهی تغییر فاز مجدد وجود داشت (تصویر پایین).

این قطع ارتباط فضایی را برای بازیکنان هجومیتر بارسلونا فراهم کرد تا به مناطق تمامکنندگی با موقعیت خوب برسند. با وجود تلاشهای والورده، کاماوینگا و دنی سبایوس (که در نیمه دوم وارد زمین شد)، سرعت حملات بارسلونا بیشتر از توان رئال مادرید برای عقبنشینی بود.
در عین حال، تنها امباپه توانست در خط حمله مدافعان بارسلونا را در ضدحملات تحت فشار قرار دهد (مانند گل اول، تصویر پایین)، او نشان داد که بازیکنی تعیینکننده است، هرچند کاملا از وینیسیوس و رودریگو جدا بود.

نبود انسجام در خط میانی رئال مادرید
یکی دیگر از عوامل کلیدی در پیروزی قاطع بارسلونا، تسلط آنها بر خط میانی بود که به لطف رویکردی تاکتیکی حاصل شد که بر اتصال و هماهنگی میان بازیکنان تاکید داشت. گاوی و پدری در بالهای داخلی، همراه با مارک کاسادو بهعنوان هافبک محوری (تصویر پایین)، این منطقه را با تسلط کامل روی مالکیت، پخش توپ و کنترل ریتم بازی مقابل بلینگام، والورده و کاماوینگا هدایت کردن

رئال مادرید در فاز حمله فاقد کنترل بود. قطع ارتباط بین کاماوینگا، والورده و بلینگام در جریان نیمه اول، توانایی تیم در ایجاد برتری و محافظت از خود در برابر از دست دادن توپ را محدود کرد. نبود حمایت بین خطوط به بارسلونا اجازه داد تا بر این بخش تسلط پیدا کند و رئال را در معرض تغییر فازهای دفاعی به هجومی سریع و رو به جلو قرار دهد. این مسئله یکی از ضعفهای اصلی این تیم در بازیهای بزرگ در فصل 25-2024 را آشکار کرد.
حتی ورود لوکا مودریچ در نیمه دوم، به همراه دنی سبایوس، هم نتوانست این مشکل را مقابل آرایش منظم 1-4-4 (تصویر پایین) بارسلونا با یک بازیکن کمتر حل کند

به طور خلاصه، تحرک و پیشبینی سه هافبک بارسلونا به آنها اجازه داد تا بر بازیکنان رئال غلبه کنند، فضاهای کناری را اشغال و پاسهای خطرناکی پشت خط دفاع حریف ارسال کنند. این عملکرد جمعی بارسلونا را تقویت کرد و پیروزی بزرگی را در فینال سوپر جام اسپانیا برایشان به ارمغان آورد.
تحلیل از نادر قاسمی
مطالب مرتبط
-
آنالیز الکلاسیکوهای خاطره انگیز از سال 2020
۲۰ فروردین ۱۴۰۳
-
تحلیل بارسلونای تحت هدایت آقای هانسی فلیک
۲۱ آذر ۱۴۰۳
آخرین نوشته ها
- فول مچ بازی پاریس برابر منسیتی-لیگ قهرمانان اروپا
- هرم توسعه بازیکنان فوتبال
- تحلیل بارسلونای تحت هدایت آقای هانسی فلیک
- وبینار موفقیت در مربیگری فوتبال
- معرفی کتاب گلزنی بیشتر
- 6 اصل دوره بندی تاکتیکی فوتبال-نادر قاسمی
- وبینار سخت افزارها و نرم افزارهای دیجیتال در فوتبال
- وبینار چگونه آنالیزو فوتبال شویم
- کتاب هایی که هر مربی فوتبالی باید داشته باشد
- وبینار آنالیز بازی های یورو 2024
- آنالیز فینال یورو 2024 اروپا-اسپانیا انگلیس